Вучић се састао са суоснивачем Епла Стивом Вознијаком

Председник Србије Александар Вучић састао се са суоснивачем компаније Епл Стивом Вознијаком.

Председник Александар Вучић изјавио је данас после састанка са инжењером рачунарства и суоснивачем компаније Епл Стивом Вознијаком да је са њим разговарао како да додатно унапреди образовање у Србији.
Вучић је на заједничкој конференцији за медије са Вознијаком истакао да је реч о проналазачу и једном од оснивача Епла, за кога кажу и да је геније.
Председник Србије је додао да је поносан и пресрећан што је Вознијак у нашој земљи и што је имао прилику да га угости.
Вознијак је био укључен у бројне филантропске подухвате и обучавао децу, посебно старости између 11 и 13 година, додао је Вучић.
Каже да је Вознијак у Србији заједно са супругом.
„Покренули смо много тога што бисмо у народном периоду могли да урадимо у Србији и направимо да будемо много привлачнији за клинце, за младу генерацију, за оне који би у нашој земљи могли да пронађу и најбоље могуће универзитете, најбоље могуће школе због којих неретко одлазе у иностранство.
Тиме бисмо у потпуности смањили одлазак људи из ове земље, а привлачили огроман број људи из целог региона и не само из региона већ и шире, јер мислимо да је Србија по неким другим критеријумима људима веома привлачна“, рекао је Вучић.
Каже да је за нас од кључног значаја био разговор са Вознијаком о образовању, високом али и о средњем, и како да се промени свест свих људи да је образовање најважнија карика.
„Наравно и кроз побољшање материјалног положаја радника у просвети, али и кроз њихов још значајнији и већи ангажман и тежак рад да дођемо до много бољих резултата“, навео је Вучић.
Он је додао да је сусрет са Вознијаком била јединствена прилика да му представи и пројекат ЕXПО, јер се и у њему ради о младим људима.
„Кроз изградњу кључних инфраструктурних објеката даћемо све од себе да градимо и нову мрежу образовних институција, да наши радници у просвети и образовању имају не плате на ивици просека или нешто испод просека, али ћемо од њих и да тражимо веће резултате него што смо их имали до данас“, рекао је Вучић.
Он је најавио да ће покушати да добије америчку саветничку подршку у образовању.
„Јер то је оно што земљу може да нам чува у будућности и то је оно што може да направи разлику у односу на многе друге који за то нису спремни и који гледају како да прође дан за даном, а нису спремни за велике промене. Ми јесмо и сигуран сам да уколико будемо имали довољно енергије и снаге да ћемо у томе успети“, рекао је Вучић.
Додао је да ћемо, како је рекао, од Вознијака и његове супруге покушати да научимо што је могуће више, посебно у едукацији наше деце.
Такође, рекао је да је Вознијак највећа звезда коју је до сада упознао.
„Овде су долазили сви, највећи амерички глумци. Највеће холивудске звезде. Никад нисам чуо да је неко толика звезда као господин Вознијак. То је таква помама у Србији. Само да га виде, да се рукују с њим, да се сликају с њим“, рекао је Вучић.

Please follow and like us:
Друштво