Вучић: Србија је војно неутрална земља

Председник Александар Вучић обишао је војни аеродром „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници и том приликом говорио о средствима за наоружање и војне опреме, међу којима је и 11 борбених хеликоптера Ми-35П које је Србија набавила од Кипра, као и два Ербасова транспортна авиона типа ЦАСА Ц-295.

Обиласку је присуствовао и министар одбране Милош Вучевић, као и представници Војске Србије. Председник Србије Александар Вучић је у обраћању за медије рекао, да је Србија војно неутрална земља.

-За Србију је важно да буде снажна, да буде успешна у полицијској заштити свог неба, али и у одвраћању сваког потенцијалног агресора. Ја не знам да ли ви разумете шта значи да у једном дану добијете добијете 11 тврђава које лете, какав је Ми – 35, истакао је председник Вучић.

Председник је у даљем обраћању рекао да су ово огромне промене у Војци Србије, да су ћутали о томе до тренутка када је опрема стигла и сада је право време да се похвали чиме Војска Србије располаже.

-Стигле су и ракете, стигла је и муниција за топове. Србија је једина војно неутрална земља и пошто је то тако и због Републике Српске, то је Босна и Херцеговина, али знате да они имају другачије виђење тих ствари. Оно што је битно јесте да ми будемо увек довољно способни, довољи мудри, довољно паметни и довољно јаки да сачувамо своје небо и своју земљу и бићемо све снажнији и све јачи, истакао је председник Републике.

Поносан сам на нашу војску и на огромна улагања која остварујемо, а да при томе не подижемо јавни дуг земље у односу да бруто производ, речи су председника Александра Вучића.

Please follow and like us:
Друштво