Вучић: Србија усред геополитичког вртлога, притиснута снажније него икад

„Jедино што можемо јесте да чувамо отаџбину Србију“

Председник Александар Вучић поручио је данас на свечаности поводом Дана Одреда војне полиције специјалне намене Кобре, у касарни „Васа Чарапић“, да се наша земља налази усред геополитичког вртлога, ни крива ни дужна, а притиснута снажније него икада од могих који би да јој комадају територију, до оних који би да за све своје грешке кривца пронађу у Србији и тако се пред неким другим оправдају.

Истакао је да данас није лако бити припадник војске нити припадник Кобри.

„Оних који су нечујни, а убојити, оних који мало говоре, а много раде. Није лако, зато што се наша земља налази у сред геополитичког вртлога, ни крива ни дужна, а притиснута снажније него икада од могих који би да јој комадају територију, до оних који би да за све своје грешке, кривца пронађу у Србији и тако се пред неким другим оправдају. И неће бити лакше, зато нам је потребно да снажимо своју војску, да улажемо и преко мере у заштиту свог суверенитета, јер само тако можемо да одвратимо све оне који желе уништење Србије“, истакао је Вучић.

Плате војника биће веће, потребно је да снажимо војску и улажемо у заштиту суверенита да би одвратили оне који би желели уништење Србије, најавио је он.

Доводе нас у ситуацију да немамо куд, али ћемо се у наредним данима и недељама борити свим политичким средствима да сачувамо образ и углед Србије, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће се у наредним данима и недељама борити свим политичким средствима да се сачува образ и углед Србије, да се одбране интереси Србије и да се као мала земља супротставимо најмоћнијима у свету.

„Греше сви из света који мисле да је некога могуће дуго прогонити, а да он после избегавања, склањања од сопствених проблема у једном тренутку не размисли и не каже себи време је да се суочимо са свима вама и да кажемо да даље немамо где, јер нас буквално доводите у ситуацију да будемо у углу и да једино што можемо јесте да чувамо отаџбину Србију“, рекао је он.

Додао је да ће дати све од себе да се одбране интереси Србије и да се као мала земља супротставимо најмоћнијима у свету.

„Онима који су нам и јуче замерали, зашто то радимо? То радимо зато што образ нема цену, зато што Србија није на продају, зато што отаџбину волимо, више од свега. Зато ћемо се супротставити свима вама, који мислите да имате право да нам отаџбину комадате, који мислите да имате право да мењате историју и који мислите да многострадални српски народ имате право да окарактеришете као геноцидни“, рекао је Вучић.

Please follow and like us:
Политика