Вучић: Студенти и пензионери имаће попуст на возне и авионске карте

БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће поред попуста за власнике пензионерских картица који износи 30 одсто за возне карте „Србија воза“ и 15 одсто на авио карте, попуст добити и студенти који ће са својим студентским картицама имати 20 одсто попуста на возне карте „Србија воза“ и 10 одсто на авио карте „Ер Србије“.

„Ја мислим да је то за наше најмлађе и најстарије готово невероватан попуст. Тиме се наше националне компаније одричу профита. То је наша жеља да додатно помогнемо и пензионерима и студентима, али да истовремено популаризујемо наше возове и нашу ‘Ер Србију’ која је најбоља авио компанија у региону“, рекао је Вучић за ТВ Прва.
болестима.

Вучић је подсетио да је Србија у последњих неколико година за време ратних криза и пандемија Ковид 19 слала авионе како би вратила грађане из иностранства у Србију.

За сада смо успевали да сачувамо своју позицију, али постаје све теже

Александар Вучић је рекао данас да је Србија за сада успевала да сачува КиМ и свој економски напредак, али да то постаје све теже.

Он је на ТВ Прва, одговарајући на питање, да ли може Србија да остане на овим позицијама што се тиче КиМ, а да сачува своју будућност, рекао да смо до сада то успевали.

„За сада смо успевали, иако је то веома тешко и постаје све теже. Ми смо, не заборавите, једина земља која још мало па две године није увела санкције Русији у Европи, целој. Дакле, иако је то изгледало немогуће, да ће рат трајати месец дана. Иако су сада сви у Србији окренули плочу и почели да говоре како је одавно требало да уводимо санкције, који су ме критиковали у оној прошлој кампањи зато што нисам био довољно отресит, довољно јасан. Ја сам се само трудио да заштитим земљу и да водим одговорну и озбиљну политику. Тако да, још није дотерало цара до дувара по том питању. Када буде, ја нећу то да кријем од народа, онда ћу то рећи људима“, рекао је Вучић.

Нападају ме, јер са мном нема тајних договора

Вучић је прокоментарисао данас предизборни спот опозиције у коме је он мета критике, рекавши да је 86 одсто критика у дигиталној сфери усмерено против њега, а преосталих 14 одсто на све остале политичаре из власти и опозиције.

У споту су, иначе, Вучића назвали „лажним шахистом, неуспешним хулиганом, издајником сопствене генерације…“.

„Нисам ја лажни шахиста, јер нисам шахиста, ја волим да играм шах. Али пошто су они прави шахисти, ево пристајем да играм шах против свих носилаца листе, да се скупе њих 15 са деснице и левице, и дајем мени пет минута форе на сату, њима 15 и победићу их свих 15“, рекао је Вучић на ТВ Прва.

Спремни смо да испуњавамо ствари које се не тичу признања и УН

Председник Србије је изјавио данас да Србија данас после разговора у Бриселу није у лакој позицији, али је поручио да грађани немају разлога за велику бригу.

„Издржали смо, издржаћемо и гураћемо земљу напред“, рекао је Вучић на ТВ Прва.

Вучић је поновио оно што је рекао и у парламенту, да је Србија спремна да испуњава ствари у вези са КиМ које се не тичу признања де факто и де јуре независности Косова и чланства у УН.

Не постоји рок за постизање споразума између Београда и Приштине

Александар Вучић је рекао данас да не постоји никакав временски рок за постизање споразума о нормализацији односа Београда и Приштине.

„То су бесмислице. Мислим, о тим датумима се говори већ годинама. Педесети пут слушам о некаквом временском оквиру или како они кажу тамо тајмлајну. То нема никаквог смисла“, рекао је Вучић за ТВ одговарајући на питање да ли је Србија сада у пат позицији након дешавања у Бањској и да ли се очекује да до фебруара Београд и Приштина постигну споразум.

Он је додао да је позиција Срба на КиМ сада веома тешка

Изборе расписујем у среду или четвртак, испуњени сви захтеви.

Свет на ивици глобалног сукоба, Србија спремна за велике кризе

Вучић је изјавио да верује да је свет на ивици светског сукоба, али да је Србија данас спремнија за велике кризе него пре пет, 10 или 15 година.

„Цео свет иде у лошем смеру, зато нам је потребна сигурност, стабилност, зато нам је потребно да бринемо о својој земљи, да чувамо своју земљу, а не да нападамо своју земљу на сваком кораку, као што то неки раде“, поручио је Вучић на ТВ Прва.

Додао је да Србија није онолико јака колико би он желео да буде.

Изборе расписујем у среду или четвртак, испуњени сви захтеви

Председник Србије је рекао данас да ће изборе расписати највероватније у среду или четвртак и да су испуњени сви захтеви који су били постављени.

Вучић је гостујући на ТВ Прва рекао да је власт испунила све захтеве који су били постављени.

„Не знам тачно, среду или четвртак. Али за седамнаести, то је јасно. За седамнаести, да. Испунили смо све захтеве и оне неписане и оне погрешно написане. Све смо захтеве испунили. Само се, видим, не хвале тиме, пошто они никада ни један захтев нису испунили. Ми испуњавамо. За нас су представници бившег режима, такође представници значајног дела грађанства. Ми њих поштујемо. Они желе повратак на власт“, рекао је Вучић.

Све једно гласате ли за левицу или десницу, они су се заједно договорили

Вучић је рекао данас да је потпуно све једно за кога ће се грађани Србије који буду гласали за опозицију определити, да ли за „левицу“ или „десницу“ јер је јасно да су они сви заједно и да су се већ договорили.

Вучић је за ТВ Прва оценио да ће представници опозиције, уколико победе на изборима, вратити земљу у прошлост и да ће је поново разорити.

„То су већ једном учинили, то није претпоставка па да нагађате, то су већ један пут учинили. Учинили би то поново са још разорнијим последицама, и људи то у Србији морају да знају. И потпуно је све једно да ли гласате за левицу и десницу, потпуно је све једно. Зато што на крају, као што сте видели, они су сви заједно и већ су се све договорили“, рекао је Вучић.

Водим рачуна да се понашам домаћински, биће мамографа у сваком месту

Александар Вучић је изјавио данас да увек води рачуна да се понаша домаћински и буде обавештен о свему што у земљи недостаје или треба да се уради, као што је то био случај са мамографима, али да су притисци у вези са питањем КиМ огромни и ситуација увек неизвесна.

„Да будем сасвим отворен, некако најкривљи, јер увек гледате да се понашате домаћински, али бавити се Косовом ужасно је тешко, ту је много притисака, чекате који ће папир следећи да вам изнесу, не зато што нисте пристали на нешто него ако прође – прође“, рекао је председник гостујући на ТВ Прва.

Он је додао да поред „1.000 других ствари“ као што су набавка респиратора у корони, хитна набавка вакцина, му је јако тешко, јер прођу ствари за које је мислио да је немогуће да нису биле приоритетне.

Око 1. децембра биће исплаћено 10.000 динара за кориснике социјалне помоћи

Вучић је изјавио данас да ће око 1. децембра бити исплаћено по 10.000 динара корисницима социјалне помоћи, као и за туђу негу и помоћ коју добијају слепи људи, дементни и старији са неизлечивим болестима.

Председник је гостујући на ТВ Прва говорио и о попустима за пензионере и студенте, а након тога је додао да има још добрих вести.

„Негде око 1. децембра корисницима социјалне помоћи исплатићемо по 10.000 динара. То је за њих огроман новац да знате, зато што та социјална помоћ није много већа од тога. Не заборавите, то је социјална помоћ. Људима који су у стању социјалне потребе“, рекао је председник.

Студентске картице почињу да се издају од 1. децембра

„Студентске картице почињу да се издају од 1. децембра, студенти ће имати 20 попуст на возне и 10 посто за авио карте Ер Србије, пензионери са пензионерским картицама имаће 30 одсто за возне и 15 одсто на авио карте“, рекао је председник.

Излазимо са програмом по коме ће просечна плата бити 1 400 евра до краја 2027. године

„Чекамо у уторак шта ће да каже ММФ, а онда излазимо са програмом по коме ће просечна плата бити 1 400 евра до краја 2027 године, тада ће у Београду плата бити 1 700 евра, пензије ће бити 620 евра, а да се праг сиромаштва обрише и да минимална зарада буде најмање 650 евра“, рекао је Вучић.

Позиција Србије није лака, али људи немају разлога за бригу

„Позиција Србије није лака, али људи немају разлога за бригу, спремни смо да испуњавамо ствари које се не тичу признања тзв. Косова и чланства у УН, али неко мора да формира ЗСО, а Приштина то не жели и измишља трик за триком, на штету нашег народа на КиМ“, рекао је председник Србије.

Извор: Танјуг

Please follow and like us:
Друштво Политика