Вучић: Троструко већи буџет за шах следеће године

Председник Александар Вучић са шахистима

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је мушка шаховска репрезентација остварила огроман успех освајањем златне медаље на Европском првенству и поручио да ће буџет за шаховски савез бити троструко већи.

Ми смо деценијама играли шах, а никада нисмо остварили успех као што је ова генерација фантастичних момака то урадила“, рекао је Вучић на пријему шахиста у Председништву Србије.

-Србија први пут испред Немачке и Јерменије – европски првак у шаху. Наводећи да је шаховски савез имао буџет 16 милиона динара, Вучић је рекао да је договорено да буџет буде троструко већи, те да ће почети да се разговара о шаховском дому и да се врати шах у школе.

-Некада смо организовали такмичење и то морамо да радимо и у будућности. Шаховски свет посебан свет и оценио је да је углед Србије драматично скочио после освајања златне медаље на Европском првенству. Што се нас тиче, ми ћемо као држава наставити да помажемо, вама честитам још једанпут“, рекао је Вучић.

Селектор шаховске репрезентације Србије Миодраг Перуновић поклонио је Вучићу дрес репрезентације.

Председник Шаховског савеза Србије Драган Лазић уручио је председнику Србије медаљон будући да је, како је рекао, и Вучић шахиста.

Председник Србије Александар Вучић је са златним шахистима на крају одиграо и партију шаха.

Please follow and like us:
Друштво Спорт