Вучић: У наредних 10 дана сви средњошколци добиће по 10.000 динара

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће у наредних 10 дана држава Србија свим локалним самоуправама пребацити средства како би се сваком средњошколцу у Србији исплатило по 10.000 динара.

Он је рекао да је о томе данас разговарао са премијерком Аном Брнабић и министром финансија Синишом Малим око додатних мера које се односе великом већином на оне који немају право гласа.

– Исплатићемо 10.000 динара сваком средњошколцу, преко мајки, где живи са оцем преко оца, или преко хранитељске породице или посебних центара. Сматрамо да је то пред празнике важна мера и да ће помоћи родитељима да могу да уштеде. Стање у финансијама је добро – рекао је Вучић.

Он је рекао да је договорена и друга мера – да се преко Поштанске штедионице свим корисницима студентских картица пребаци 1.000 динара, а да ће држава банци то надокнадити.

– Поштанска штедионица ће пребацити 1.000 динара, а ми ћемо то надокнадити. Значи студенти ће имати 1.000 динара плус све користи – попусти за возне, авио карте, до трговинсних ланаца и других. То ће обрадовати и студенте и средњошколце – закључио је он.

Please follow and like us:
Друштво