Вучић упутио божићну честитку патријарху, свештенству и верницима СПЦ

Александар Вучић, председник Србије

ИЗВОР: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас божићну честитку патријарху српском Порфирију, свештенству Српске православне цркве и свим верницима који Божић славе по јулијанском календару, и пожелео им да тај велики празник прославе у миру, радости и благостању.

У честитки се каже:

„Вама, епископима, свештенству, монаштву и верницима Српске православне цркве срдачно честитам Бадњи дан и Божић, уз искрену жељу да велики празник прославите у миру, радости и благостању.

Прослављање Божића у нашем народу има дубок духовни и историјски корен који је поносно негован и преношен с генерације на генерацију. Чврсту наду и надахнуће улива сазнање да у нашој Србији, земљи мира, солидарности и напретка, уз пуно разумевања и поштовања, саборно чувамо трајне хришћанске вредности које су наш народ столећима окупљале и уједињавале.

Српска православна црква има немерљиву и јединствену улогу у очувању нашег богатог духовног и културноисторијског наслеђа. Она је пример посвећености у служењу народу, у бризи о његовом образовању, духовном и моралном напретку.

Духовна снага нашег народа и Српске православне цркве, посебно је изражена на нашем страдалном Косову и Метохији, на којем чувамо српски народ и нашу државу Србију у целини, која ће наставити да снажно помаже и улаже у наше светиње, јер нам је света дужност да се Пећка кандила никада не угасе.

Изражавам Вам, Ваша Светости, дубоку захвалност за неуморни труд и огроман доприносу развоју конструктивног дијалога између Српске православне цркве и наших државних институција, уз уверење да је он на добро свим нашим грађанима.

Искрено Вам желим успех у одговорној патријарашкој служби, уз радосни поздрав: Мир Божији, Христос се роди!“

Please follow and like us:
Друштво