Вучић: Важно да са Македонцима градимо најближе односе

Председник Александар Вучић у обраћању медијима, након Светосавске академије у Скопљу

Председник Александар Вучић изјавио је, након Светосавске академије у Скопљу, у обраћању медијима, да Срби и Македонци треба да граде најближе могуће односе.

„Мислим да је најважније да ми и Македонци градимо најближе могуће односе, немамо ближе. Ми ништа не тражимо, ништа не захтевамо, волимо нашу браћу и сестре Македонце и верујем да и овај споразум који 1. марта ступа на снагу о заједничким радним дозволама и јединственом тржишту рада ће допринети још ближој сарадњи“, рекао је Вучић новинарима.

Истакао је да ће за Експо бити потребне и македонске компаније.
„Заједнички да радимо и зарађујемо и градимо и Србију и Северну Макеоднију. Видели сте какво је било одушевљење нашег народа вечерас. Честитам свима празник, Дан светог Саве, највећег од свих Срба“, рекао је Вучић.
Захвалио је свима који су били присутни и истакао да су били представници свих најважнијих странака у Северној Македонији.

Председник је такође рекао вечерас у обраћању медијима, да ће за 14 дана бити исплаћене све пензије увећане за 14,8 одсто.
„Од 5. до 10. фебруара ће се исплаћивати. И ја сам срећан како због наших пензионера, тако и због људи у јавном сектору који после тога примају прве увећане плате, али то је такође случај и у највећем делу приватног сектора“, рекао је Вучић, након Светосавске академије.
Додао је да је план развоја „Србија 2027- Скок у будућност“ велика ствар за Србију, као и да је важно да земља иде напред.
„Важно је да покажемо колико волимо Србију, да покажемо како смо у стању да изградимо, како смо у стању да повећавамо плате и пензије“, истакао је Вучић.

Please follow and like us:
Друштво Политика