Вучић: Винска визија у Београд доводи свет

Фото: Танјуг – Вучић обилази сајам вина

Председник Србије Александар Вучић позвао је грађане да посете сајам вина „Винска визија Отворени Балкан“, додајући да је поносан на све оне који су уложили много труда да се сајам организује.

Председник Вучић рекао је да ће сајам вина Србију приближити светском тржишту и да ће допринети већем угледу земље.

-Посебно сам поносан на људе који су радили ово, много су труда и енергије уложили. Сви људи који су дошли делују срећно, Италијани, Французи, Енглези, Словенци, Срби, Албанци, Македонци и то је велика реклама за нашу земљу, рекао је Вучић у изјави новинарима после отварања сајма.

Вучић је обишао сајам вина заједно са председником Црне Горе Јаковом Милатовићем, премијером Северне Македоније Димитром Ковачевским, премијерком Аном Брнабић, председником Скупштине Србије Владимиром Орлићем и председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом.

Вучић је истакао и да се добар део српских вина већ извози, а да ће винари имати за четири до пет година 30 одсто мање дажбине за извоз вина у Кину.

Како је рекао, они ће након тога бити снажнији и конкурентнији од свих других у региону пошто једино Србија има тај уговор о извозу са Кином.

-Земље које брзо напредују могу да се похвале брзим напретком винске технологије. Ово је нешто што привлачи људе широм света, рекао је председник током обиласка штандова на сајму вина заједно са званичницима из региона.

На питање новинара да ли може да се очекује да овај сајам у Београду достигне у будућности број од 50.000 посетилаца по угледу на оне који се одржавају у свету, председник је рекао да је задовољан и са 30.000 посетилаца.

Please follow and like us:
Друштво