Вучић: Захвалност Азербејџану због поштовања територијалног интегритета Србије

ФОТО: Инстаграм налог председника Вучића

Председник Србије Александар Вучић примио је данас министра рада и социјалне заштите становништва Азербејџана Сахила Бабајева, с којим је разговарао о даљем интензивном раду у правцу унапређења сарадње у свим областима од обостраног интереса Србије и Азербејџана.

Саговорници су, током састанка, констатовали да су билатерални односи Србије и Азербејџана на веома високом нивоу.

 “Одличан разговор са великим пријатељем, министром Бабајевим, са којим сам разговарао о даљем интензивном раду у правцу унапређења сарадње у свим областима од обостраног интереса“, навео је председник Србије на Инстаграм налогу „buducnostsrbijeav“.

Вучић је написао да су односи Србије и Азербејџана на високом нивоу и утемељени на пријатељским везама, међусобном поверењу и привржености поштовању основних принципа међународног права. „Радујем се предстојећем сусрету са председником Азербејџана поводом завршетка радова на гасном интерконектору Србија-Бугарска“, навео је Вучић.

Председник Вучић је истакао посебну захвалност због принципијелног става Азербејџана о поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије, а чији став, кад је реч о територијалном интегритету и суверенитету Азербејџана, остаје непромењен. Како је навео председник Вучић, Србија је опредељена да са Азербејџаном ради на развоју економске, енергетске и војно-техничке сарадње.

Please follow and like us:
Друштво