Вуловић: Курти наставља са антисрпском политиком, Срби на изборима показали шта мисле о приштинским институцијама

Косовски премијер Аљбин Курти наставља са својом антисрпском политиком, истиче  бивши градоначелник Зубиног Потока Срђан Вуловић, коментаришући покретање процедуре привремених институција у Приштини,  за усвајање новог закона о експропријацији и поручује да ће се наш народ, мирно и демократским путем, као и до сада, борити за своја права.

,,Курти наставља са својом антисрпском политиком. Шта Срби мисле о Куртију и његовој власти показали су на изборима у недељу, класичан пример незадовољства и односа Приштине према српској популацији је то да је у Зубином Потоку изашло нула гласача српске популације“, рекао је Вуловић.

Вуловић подсећа  да је Курти у Зубином Потоку извршио експропријацију насилно.

,,А онда је у следећих месец дана донео скупштинске одлуке да би ту своју насилну експропријацију оправдао. Све је то радио без јавних расправа, без учешћа локалног становништва и опет ради исто. Министарство животне средине и регионалног развоја ради на новом законском акту који је опет искључиво антисрпски“, рекао је Вуловић.

Он подвлачи  да нема краја Куријевој жељи за самовлашћу.

,, До сада је закон подразумевао експропријацију само одређеног земљишта које је неопходно за изградњу таквих објеката, а сада се толико, да не кажем ослилио да хоће да врши и експропријацију и околног земљишта. Значи буквално све оно што он мисли да му смета у реализацији антисрпске политике, он ће то да споведе“, истакао је Вуловић.

Вуловић поручује да ће се Срби наставити, као и до сада,  мирну и демократску борбу.

,,Упознаћемо са овим све међународне факторе од Европске Уније, амбасадора Квинте, ОЕБС и све који су за то надлежни, а жалићемо се и званичним органима у Приштини, правосуђу и тужилаштву“, нагласио је Вуловић.

Извор: ТВ Мост 

Please follow and like us:
Друштво