За један дан подељено свих 100.000 ваучера за летовање у Србији

Свих 100.000 туристичких ваучера за одмор у Србији од по 5.000 динара плануло је јуче, рекао је  државни секретар у Министарству туризма и омладине Урош Кандић. Право на ваучере могли су да остваре незапослени, пензионери, лица старија од 65 година, која немају примања, студенти, лица која користе туђу негу и помоћ и запослени који имају плате ниже од 70.000 динара. Кандић је истакао да су запослени ове године изразили мало веће интересовање за ваучере у односу на претходне године.

У поштама широм Србије јуче је почело пријављивање за туристичке ваучере за одмор у Србији и подељени су у року краћем од једног дана, што је досадашњи рекорд , казао је Кандић. Да су Врањанци заинтересовани за овакве повољности потврђују велике гужве и редови испред Поште током јучерашњег дана.  Изашли смо на улице нашег града како би упитали грађане да ли су добили ваучере и где летују.

-Нисам узео ваучер јер ја немам новца за даље, за више дана, незапослен сам, речи су једног грађанина Врања.

-Ја сам то урадио на време још у јануару, мада опет мислим да је износ ваучера мали, неки реални износ би требало да буде 10.000 динара. Одмор ћу провести у Врњачкој Бањи, објашњава грађанин Врања.

-Нисам узео ваучер, јер не могу из објективних разлога. Свиђа ми се што држава двоструко размишља, с једне стране помаже грађанима, с друге стране новац остаје у нашој држави. Ми толико имамо лепих дестинација, гледајући на телевизији то је фантазија од бања, затим сеоски туризам који ме импресионира, истакао је наш суграђанин.

Од 100.000 ваучера 54 одсто је подељено пензионерима, 29 одсто запосленима и 10 одсто незапосленима. Ваучере је и овог пута узело највише пензионера, али више запослених него раније, рекао је државни секретар у Министарству туризма и омладине Урош Кандић.

Please follow and like us:
Друштво