За седам година у спортску инфраструктуру уложено 240 милиона динара

Ненад Ђорђевић у емисији “Дан пред нама“

Много је урађено по питању спортске инфраструктуре, и много тога се и тренутно ради, јер уговори морају да се испоштују. “У протеклих седам година у спортску инфраструктуру уложено је 30 пута више него у истом временском интервалу до 2016. године,“ рекао је, гостујући у емисији “Дан пред нама“ Ненад Ђорђевић.

Спорт је важан сегмент друштва и важно је улагати у све аспекте, од школског до професионалног спорта, али и у спортску инфраструктуру. У протеклих седам година изграђено је 15 дечјих игралишта, каже Ненад Ђорђевић.

-Никада у историји није било толико улагања у таквом периоду, од рецимо 6 до 7 година, и ја сам извукао податак да је укупно уложено за 7 година негде око 240 милиона у спортску инфраструктуру, дечји терени, спортски терени, теретане на отвореном, стадиони, тениски терени, тартан стаза, и све оно што се радило, то је 30 пута више ако рачунамо да је за неки период до 2016. године за исто време од 6-7 година уложено око 8 милиона, а сада имате 240 – јасна је разлика. Да ли је довољно – није, да ли има још да се улаже – итекако има. Наш град више није исти када је у питању спортска инфраструктура, погледајте спортски центар, погледајте Градски стадион, Доње Врање, теретане на отвореном и дечја игралишта, каже професор физичке културе и спортски радник Ненад Ђорђевић.

Улаже се и у сеоску инфраструктуру, те потпуно нове спортске терене имају и Жапско и Црни Луг, а тренутно се раде терени у Павловцу и Буштрању. Ове године било је 12 спортских турнира у сеоским месним заједницама, закључно са последњим у Врању. У оквиру Врањског спортског лета организовано је 10 манифестација, а за све то су потребна средства, која је омогућио Град, али и држава. У најави су још неки велики пројекти, попут изградње стадиона, али и затвореног базена.

-Када је то Врање могло да сања, да није подршке државе, да ће добити један велелепни стадион чија је изградња најављена, када смо могли да претпоставимо да ћемо бити центар неког европског или светског спортског дешавања? Хоћу само да кажем да је све повезано, ми имамо све време стабилно финансирање, имамо стабилне клубове, који праве боље резултате него икад. Паралелно иде и сређивање инфраструктуре и јачање клубова. У плану је да се добије стадион, завршили смо пројектну документацију и за затворени базен, додаје Ђорђевић.

Причајући о базену Ђорђевић је подсетио и на реконструкцију Јумковог базена, која је реализована у претходном периоду.

Недавно је Врање добило око 240 милиона за унапређење инфраструктуре, од чега ће део бити уложен у спортску инфраструктуру, а циљ је да се пресвуку терени у сеоским месним заједницама, у којима то већ није урађено, истиче Ђорђевић.

Please follow and like us:
Друштво Спорт