На граничном прелазу Прешево задржавања возила до 30 минута

Све су дужа задржавања на граничном прелазу Прешево ка Северној Македонији, како се приближава шпиц туристичке сезоне, од 15. јула до 15. августа. Данас су путничка возила на излаз из земље чекала до 30 минута, а на улаз у земљу 15 минута.

У седам колона су путнички аутомобили излазили из Србије на интегрисаном граничном прелазу Прешево-Табановце, ка Северној Македонији.  Само у претходних 12 сати, гранични прелаз ка суседима прошло је преко 20 хиљада возила. Чекање у колонама отежавају и све веће температуре.

– Стигли смо пре пет минута. Баш смо пријатно изненађени. Супер смо путовали, нема гужве – каже једна Београђанка.

– Чекамо 15 минута, путујемо из Пољске, идемо за Албанију- кажу Пољаци.

– Чекамо пет минута. Нисмо имали среће, пратимо камере АМСС и они јаве. Одлично смо путовали – каже старији господин.

 -Чекамо 20 минута – кажу путници.

– Чекамо 10 минута, нема гужви. Супер смо путовали- каже млади возач.  

У току претходне недеље овај гранични прелаз прошло је више од 63 хиљаде возила. Међу њима су и аутобуси и теретна возила за које је обезбеђена по једна трака, а по потреби за аутобусе се пушта још једна. Током дана нема дужих задржава на траци за аутобусе, јер већина њих на пут креће ноћу.

На 32. километру пре граничног прелаза Прешево, између Врања и Бујановца, код села Давидовац је скретање за манастир Прохор Пчињски. У непосредној близини манастира налази се и алтернативни гранични прелаз Прохор Пчињски. Тамо су кажу задржавања краћа, десет до 15 минута. Желимо вам срећан пут.  

Please follow and like us:
Друштво