Заједничка инвестиција „Симпа“ и „Леова“: Посао за 200 радника

На заједничкој седници Надзорног и Извршног одбора „Симпо“ ад Врање, којој је присуствовао и председник Синдиката, одобрено је закључивање Предуговора о заједничком улагању између „Симпо“ ад Врање и Компаније „Леов“ из Велеса, Република Северна Македонија.

Како саопштава Надзорни одбор врањске компаније, одллука је донета на основу детаљно образложеног писаног предлога генералног директора Симпа, господина Слађана Дисића.

„Симпо“ ад Врање и Компанија „Леов“ основаће привредно друштво „Симпо – Леов“, са седиштем у Врању, а чија ће основна делатност бити производња електричних апарата, опреме и уређаја, а пре свега бафера и бојлера.

У новооснованој фирми „Симпо“ улаже грађевински објекат са припадајућом инфраструктуром, а Компанија „Леов“ опрему и „know-how“.

Укупна вредност инвестиције износиће око 11 милиона евра.

Фирма „Симпо Леов“ запослиће 200 нових радника, и то у првој години реализације инвестиције 100 и у другој још толико.

Иначе, Компанија Леов је један од највећих произвођача бојлера на Балкану.

Извозно је оријентисана и годинама уназад развија продају својих производа на тржиштима у Аустрији, Италији, Грчкој, Пољској, Шведској, Шпанији, Португалу, Албанији, Турској, Малти, Румунији, Мађарској, Србији, Хрватској, Словенији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Косово и Метохији, Грузији, Саудијској Арабији.

– Долазак страног инвеститора у „Симпо“ ад Врање ће допринети развоју привреде на девастираном југу Србије и омогућити да 200 младих људи добије посао.

Надзорни одбор „Симпа“ захтева од Извршног одбора компаније да у потпуности реализује последњу меру из Унапред припремљеног плана реорганизације, а то је продаја свих повезаних друштава ван основног бизниса („Кондива“, „Симпо Дрво“, „Симпо Власина“, „Симби“ Црна Трава, „КЦС“ Београд и других, као и непокретности које нису у функцији производње и продаје намештаја.

Мера мора да се реализује до изласка Симпа из Унапред припремљеног плана реорганизације у првој половини 2024. године – истиче се у саопштењу врањске компаније.

Унапред припремљени план реорганизације, који је постао правоснажан 21. фебруара 2019. године, је извршно судско решење, које су у обавези да спроводе сви органи и појединци у „Симпу“, не обазирући се на дезинформације које се пласирају у јавности, наовди се у саопштењу.

Надзорни одбор даје пуну подршку генералном директору и менаџменту „Симпо“ ад Врање у даљем раду.

Please follow and like us:
Друштво Економија