„Заједно и безбедно кроз детињство“

На иницијативу Министарства унутрашњих послова, данас је одржан састанак са представницима Министарства просвете, Повереника за заштиту равноправности и Мисије ОЕБС у Републици Србији, а којим је председавао државни секретар МУП-а др Данило Стевандић, и том приликом договорена је реализација заједничког пројекта под називом „Заједно и безбедно кроз детињство“.

Како је договорено на састанку, планирано је да се овај пројекат реализује кроз низ радионица и активности у сваком одељењу основних школа у Републици Србији, а намењен је безбедносној заштити ученика, са посебним акцентом на превенцији вршњачког и дигиталног насиља, као и унапређивању безбедности деце у саобраћају и ванредним ситуацијама.

Државни секретар Стевандић је истакао да је планирано да овај пројекат почне већ од почетка нове школске 2023/2024. године.

„У Програму рада Владе (2023-2026), као један од приоритета дефинисано је „унапређење безбедности деце, младих и просветних радника у установама образовања и васпитања“. Сходно томе, Министарство унутрашњих послова планира да од почетка школске 2023/2024. године реализује пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“ у свим основним школама у Републици Србији“, рекао је државни секретар Стевандић, додавши да је њихов задатак да се заједничким напорима, у кратком року, припреми План реализације овог пројекта како би се правовремено почело са реализацијом пројектних активности.

Please follow and like us:
Друштво