Заменица градоначелника Зорица Јовић у ОШ „Светозар Марковић“ поводом почетка школске године

Осмеси, раздраганост, лепо расположења али и по која суза радосница слика је коју смо забележили у јутарњим сатима у ОШ“Светозар Марковић“. Деца су стидљиво и помало уплашено пришла својим учитељицама и привикавала се на ново окружење. Родитељи су са осмехом, поносни пропратили овај догађај.  

Заменица градоначелника Зорица Јовић присуствовала је свечаности и у обраћању родитељима и ђацима рекла је да су одабрали да заједно граде и стварају темељ једне велике куће живота и знања.

-Пред нама је још једна школска година, која ће вама, драга децо, остати у сећању као најбитнији дан. Добро дошли у почетни циклус образовања. Одабиром ове школе, одабрали сте један од најбољих колектива у граду, да заједно градите и стварате темељ једне велике куће, куће вашег живота, а то је ваше знање. Трудите се да стичете знање, да се дружите и да максимално пружите подршку друговима и другарицама, да школа буде ваша друга кућа.

Знајте да имате апсолутну подршку управе школе. Започните ђачко доба на најбољи начин, трудите се да увек будете срећни, насмејани . Једино богатство које вам нико не може одузет и је знање. Срећан вам полазак у школу, драга децо, рекла је заменица градоначелница на свечаности која је уприличена у ОШ “Светозар Марковић“.

Након прозивке, будући прваци су отишли у своје учионице и разговарали са учитељицама о ономе што их очекује у наредном периоду. У први разред ове школе уписана су 94 ђака , док школу похађа укупно 762 ученика.

https://youtu.be/-OaeE-S40RA
Please follow and like us:
Образовање