Заплењени хероин и кокаин код албанских држављана. Један ухапшен у Прешеву

Фото: МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала УКП-а, у сарадњи са Јавним тужилаштвом за организовани криминал, запленили су око килограм хероина и 50 грама кокаина и ухапсили албанске држављане Е. С. (1995)  и Л. Б. (1965) због постојања основа сумње да су извршили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и удруживање ради вршења кривичних дела.

Такође, против још три особе за којима полиција интензивно трага поднете су кривичне пријаве за иста кривична дела.

Полиција је ухапсила Е. С. на наплатној рампи Врчин, док је Л. Б . ухапшен у Прешеву и код њих су пронађени и заплењени ови наркотици.

Они се сумњиче да су као припадници организоване криминалне групе организовали, транспортовали и продавали опојну дрогу кокаин и хероин.

У претходном периоду ухапшена су четири припадника ове организоване групе Г.М. , Р.М., С.Х. и М. С. који се терете за кривична дела  неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. У овој акцији је заплењено пет килограма марихуане, 300 грама кокаина, 1,4 килограма амфетамина, 6,5 килограма смесе лидокаин-парацетамол, две пушке, два пиштоља, самострел, оптички нишан, три оквира за аутоматску пушку, више стотина комада муниције различитог калибра, пет уређаја за праћење, док је одузето више путничких моторних возила.

Осумњиченима Е. С. и Л. Б. је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, док су остали осумњичени, уз кривичну пријаву, приведени Вишем јавном тужилаштву у Пожаревцу.

Please follow and like us:
Хроника