Завршава се „Врањско спортско лето“

Већ другу годину за редом Град организује манифестацију „Врањско спортско лето“ која обухвата низ догађаја, активности и турнира, чији је циљ да се промовише спорт и здраве навике код деце и младих, кроз дружење и такмичарски дух.

Богат програм је ове године обухватао турнире и такмичење како за децу тако и за одрасле суграђане.

– Што се тиче најмлађих, желео бих да истакнем програм „Спорт у школе“ где је учешће узело преко 600 деце. Ту је и Видовдански турнир на Градском стадиону, када говоримо о ономе што је било намењено најмлађима – каже Марко Ристић, председник Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање.

Сеоски турнири, Игре на води, Турнир у баскету, Турнир у малом фудбалу, Спорт у школе, Видовдански турнир, Бициклијада, само су неки од догађаја који су се одржали овог лета у нашем граду.

– Задовољан сам свим манифестацијама, сваке године повећавамо број и такмичења и учесника, ослушкујемо жеље наших суграђана. Сваке године убацимо по неку нову манифестацију, ове године је то била Бициклијада и одбојка на песку. Биће одржан и Сајам спорта, драго ми је што су наши суграђани ово лето провели на најбољи могући начин – каже наш саговорник.

У плану је да се наредне недеље одржи Сајам спорта, и на њему ће бити представљени сви спортски клубови нашег града. У првом плану ће бити деца од првог до четвртог разреда како би се упознала са свим спортовима и овиме ће манифестација „Врањско спортско лето“ бити завршена, до наредне године.

Please follow and like us:
Спорт