Завршен зимски распуст за ученике основних и средњих школа

За све ученике основних и средњих школа завршен је зимски распуст. Почетак нове радне недеље у знаку је дечје граја, насмејаних ђака, спремних и орних за поновна дружења, учење и напредовање.

Завршен је зимски распуст за све ученике основних и средњих школа. Тим поводом смо школарце  да ли су се ужелели својих школа, школских клупа, другара и обавеза?

-Обавеза мање – више, а дружења свакако.

Упитана да ли су се током распуста дружили са другарима из одељења и разреда, одговара: -Подједнако сам се дружила и са друговима из школе, али сам проводила и време са породицом, тако да је било времена за све током распуста.

На питање, да ли је спремна за обавезе које носи друго полугодиште, наша саговорница каже:

-Сада имамо више обавеза јер се спремамо и за пријемни испит за факултет, у другом полугодишту сви радимо на томе да имамо што боље оцене, тако да је сада сигурно теже него у првом полугодишту, рекла је ученица завршног разреда Гимназије „Бора Станковић“.

Још једна матуранткиња је упитана, како се проводила током зимског распуста?

-Проводила сам време са друштвом, славили смо заједно Нову годину, касније Православну нову годину, али сам своје време проводила и са породицом и изласцима са њима.

Обзиром да се припрема за пријемни испит на Медицинском факултету, упитали смо је као се сналази са већим обавезама.

-Припреме су  у току, почела сам још октобра месеца и надам се најбољем, речи су матуранткиње Гимназије „Бора Станковић“.

-Било је добро, у кругу породице и пријатеља, празнична атмосфера.

-Морам да вам кажем да су ми фалили и другари и обавезе. После неког времена и досади седење код куће, овако имамо више обавезе и активности, истакла је ученица Гимназије.

Поводом почетка другог полугодишта и великог броја деце на улицама широм земље, саобраћајна полиција наставља интензивну акцију контроле безбедности саобраћаја, у којој је ангажовано 800 полицајаца у непосредној близини сваке школе.

-Министарство унутрашњих послова наставља са појачаном контролом и присуством у зонама основних, али и средњих школа које гравитирају ка прометнијим саобраћајницама. Вршиће се контрола брзине кретања возила, пре свега да би се заштитила најмлађа популација која после дужег временског периода долази у школу, рекао је Златко Беленцан, помоћник начелника Управе саобраћајне полиције.

Ову активност у сарадњи спроводе Управа саобраћајне полиције и Управа полиције.

-Поред саобраћајних полицајаца биће ангажовани и полицајци опште надлежности. Пре свега ће се водити рачуна о безбедном доласку и одласку најмлађе популације основаца, као и средњошколаца, рекао је Беленцан. Из Управе саобраћајне полиције су нагласили да је од данас појачан број полицијских службеника у непосредној близини сваке основне и средње школе широм земље.

Please follow and like us:
Друштво