Завршена пријава за избор најбољих у врањском спорту за 2023. годину

Комисија за избор најбољих у врањском спорту завршила je са пријемом пријава поводом  Конкурса за избор најбољих у врањском спорту за 2023. годину. По шездесети пут бираће се најбољи, како у такмичарском, тако и у школском спорту Града Врања и масовној физичкој култури.

Конкурс за Избор најбољих у врањском спорту за 2023. годину био је отворен до 15.jануара. До наведеног датума, клубови, друштва, савези и спортске организације, као и основне и средње школе  из Врања и сва физичка и правна лица достављали су своје предлоге у писаној форми, са образложењем о постигнутим спортским резултатима у 2023. години, кратком биографијом предложених кандидата и заслугама истакнутог спортисте за врањски спорт.

– У току је прегледавање свих приспелих пријава за саму манифестацију која ће бити одржана 30. јануара са почетком у 20 часова у Позоришту „Бора Станковић“. Оно што је најбитније јесте да је ове године и јубиларни конкурс, 60. по реду и зато смо одлучили да ове године буде мало свечаније. Имамо четири категорије, то су: рекреативни спорт и физичка култура, најбољи спортски колектив, најбољи спортиста и спортисткиња града Врања, затим категорија школског спорта и четврта категорија су спортске наде и изненађења, објашњава Марко Ристић, председник Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање града Врања.

Награђени спортисти добијају плакете, односно пехаре и дипломе, које по речима Ристића, спортистима веома значе, јер су доказ да је неко током године пратио њихов труд и рад и да им овакав вид награђивања даје подстрек у даљем напредовању.

-Ове године смо одлучили да због скученијег простора у односу на претходне године, спортске наде наградимо након одржавања ове манифестације. Спорт је једна изузетна дисциплина, захтева пуно одрицања пуно рада, воље, пре свега љубави. Током претходне године за сав њихов рад ово је једна награда и сатисфакција за будућност, објашњава Ристић.

Избор најбољих у врањском спорту за 2023. годину организују Град Врање и Одсек за образовање, културу, спорт, омладину и информисање.

Please follow and like us:
Спорт