Завршена Регионална Домијада у културно – уметничком делу

Директорка и ченици Дома ученика средњих школа на Регионалној Домијади у културно – уметничком делу у Књажевцу

Регионална Домијада у културно – уметничком стваралштву ове године била је одржана у Књажевцу. Међу учесницима је био и Дом ученика Врање. Ученици  су се такмичили у 9 категорија, а врањским средњошколцима су припале два прва и два друга места.

Прво место у категорији Поетско – сценски приказ, песмом „Врати ми моје крпице“ Васка Попе, интерпретирала је Нађа Димчић, којој је и припала ова награда. У литерарном стваралаштву Сара Ристић је освојила такође прво место. Друго место у категорији Пополарна музика песмом „Bella ciao“ освојиле су ученице у групном такмичењу и друго место у категорији Модерни плес са кореографијом на песму „We dance to survivor“ освојиле су ученице из Врања.

-Конкуренција је била огромна, ми смо презадовољни, лично сам презадовољна радом свих секција и сви ученици су наши победници јер су дали свој максимум. Задовољни смо и њиховим радом, припремама и самим наступима јер су се изборили за прва и друга места у јакој конкуренцији, истакла је Марија Раденковић, васпитачица Дома ученика у Врању.

Емилија и Теодора су извођењем кореографије и музичких нумера са својим вршњакињама освојиле друга места и ево како коментаришу учешће на Домијади.

-Припреме су трајале још од октобра, али морам рећи да овако високи пласман нисмо очекивале јер је конкуренција била веома јака. Мени учешће значи много јер смо прва година и да је ово лепо искуство за све нас и јако сам срећна постигнутим успехом, речи су Емилије Митровић, ученице првог разреда Медицинске школе „др Елизабет Емсли Хатон“.

-Конкуренција је била јака и нисмо очекивали овакав пласман, али наравно да је постојала потајна жеља за победом. Освојиле смо друго место и задовољне смо напорним радом и вежбама и постигнутим резултатима. Наравно да бих се опет пријавила за Домијаду јер носим прелепо искуство са овог такмичења, нагласила је Теодора Петровић.

Дом ученика средњих школа у Врању редовно учествује на Домијадама, Нађа Димчић и Сара Ристић су се пласирале на  републичку Домијаду и то није све. Васпитачица Марија најављује још једно такмичење на којем ће учествовати ученици из Врања.

-Републичка Домијада одржава се средином маја у Новом Саду у културно – уметничком стваралаштву и тамо ће наставити такмичење Сара Ристић и Нађа Димчић. Рад који је за декоративно сликарство награђен посебном дипломом и биће изложен на републичкој смотри. Наредне суботе, односно 20. априла, одржава се регионално такмичење у Зајечару у спортском делу, додаје Марија Раденковић.

Дом ученика средњих школа Врање је на регионалној домијади у Књажевцу добио јавну похвалу јер се управо свеокупним радовима издваја квалитетом и разноврсношћу.

Please follow and like us:
Образовање