Завршено обележавање 145. рођендана Библиотеке

Уручивање захвалница најактивнијим читаоцима Библиотеке

Обележавање 145. рођендана Библиотеке „Бора Станковић“ у Врању, завршено је синоћ у дворишту Музеј куће Боре Станковића. Приређено је књижевно вече а из ове установе су још једном показали да уважавају своје читаоце и за њих припремили вредне награде.

У прелепом амбијенту Музеј куће Боре Станковића синоћ је приређено вече посвећено најактивнијим читаоцима и члановима Библиотеке ‘’Бора Станковић’’. Директор ове установе Зоран Најдић се захвалио читаоцима који су претходне године најчешће изнајмљивали и читали књиге.

-Ово је још један радни и свечани део обележавања значајног јубилеја, тачније 145 година од оснивања наше установе Библиотеке „Бора Станковић“. Сваке године традиционално, Библиотека награди најбоље читаче. У претходној години смо уписали 3.500 корисника и тај број је из године у годину све већи, а то је заслуга управо све богатијег програма који имамо на полицама Библиотеке, истакао је директор Најдић.

У наставку програма су уручене захвалнице најактивнијим читаоцима Библиотеке одељења у Вртогошу, Ратају, Врањској Бањи, доњем Врању и у централном одељењу у Врању. Директор је додао да је Библиотека у Врању само током протекле године , купила нове наслове у износу од 2 милиона динара и самим тим обогатила полице Библиотеке, како би верним читаоцима биле доступне сви актуелне наслови у издаваштву.

За сам крај обележавања 145. рођендана Библиотеке, одржано је и књижевно вече када је представљен опус регионалног аутора  Намика Кабила , писца и редитеља из Сарајева.

-У својим књигама причам о стварима које се тичу осећања и онога што је на неки начин фактографија, односно онога што тврде да ви јесте или нисте и онога како се ви осећате да сте. Ја мислим да је то променљива категорија и то је врло шкакљиво рећи на овим просторима. У књизи „Бескућник“ рекао „можда се можете вратити кући, али то можда није иста кућа, можда ви нисте исти“, рекао је Кабил.

Разговор са писцем је и ове вечери водио Иван Миленковић публициста и филозоф.

Please follow and like us:
Друштво Култура