Завршено покоцкавање улице Јосипа Краша

Градоначелник др Слободан Миленковић са становницима покоцкане улице Јосипа Краша

На ободу Града Врања, подно Пржара налази се улица Јосипа Краша. Многе куће у овој улици направљене су пре 40 година и свих тих година, мештани су газили блато. Данас су мештани, након 2 и по месеца откако су почели радови на покоцкавању, прославили завршетак и поносно прошетали улицом са градоначелником Врања др Слободаном Миленковићем.

Када је средином новембра почело покоцкавање улице Јосипа Краша, ни сами становници ове улице нису веровали да ће до завршетка радова доћи тако брзо, како им је и сам градоначелник др Слободан Миленковић обећао. Овде је  постављена коцка у дужини од 240 метара, односно површини 1200 м2 а вредност инвестиције је око 4 милиона динара са ПДВ-ом. Градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима обишао је улицу Јосипа Краша и разговарао са задовољним становницима.

-Улица Јосипа Краша је деценијама била у комуналном програму и никако није могла да се реализује због комплексних и нерешених имовинско – правних односа, тако да асфалтирање ове улице је заиста било веома тешко изводљиво да се до краја изведе. На крају смо се ипак одлучили да људима направимо добре услове за живот, да идемо на покоцкавање. У непосредном контакту са суграђанима, одговорно локално руководство кренуло је са преговорима са ЈКП „Комрад“ о извођењу радова. Крајњи резултат је, као што водите, ова прелепа улица која је сада заиста функционална, истиче градоначелник Врања.

-Oва улица јесте кратка али овде живе Срби и комшије Роми, добар део њих користи ову улицу. Да није било градоначелника, ми никада не би добили улицу јер више од 40 година ја овде живим и чекам сређивање улице. Сада смо пресрећни и презадовољни. Још једном хвала градоначелнику, хвала његовим сарадницима, директорима ‘’Водовода’’ и ‘’Комрада’’ и свим људима добре воље који су помагали. Градоначелнику желим да у будућем периоду отвара што више улица, путева, па и коју фабрику, речи су Радосава Станковића, становника улице Јосипа Краша.

-Ја овде живим 34 године, ово за нас значи нови живот, нешто много лепо и веома сам срећна. Хвала свима који су се потрудили да то учине, прво градоначелнику господину Миленковићу и осталој екипи која је уз њега. Поздрављам и раднике, који су радили овде и житељи који су срдачни и дочекују ове људе који долазе, каже Славица Стевановић, житељка улице Јосипа Краша.

-Сада је много боље, ми смо 17 година живели у условима какви су били пре покоцкавања, а сада је много лепше и боље за живот. Овде је раније било блата, а сада је овим покоцкавањем много боље, рекао је Милош Стојановић, становник улице Јосипа Краша.

Задатак градског руководства у наредном периоду је уређење што већег броја саобраћајница, а тамо где су слични проблеми решаваће их на овај начин, рекао је Миленковић и додао.

-Ово су начини како да се решавају свакодневни проблеми наших суграђана, којима такво затечено стање морамо да решавамо и не налазе се овакве улице само у овом делу града, има их и у другим насељима и у другим деловима града, али оне улице које су у дужини од 200 до 300 метара, на овај начин можемо да решавамо, нагласио је градоначелник.

Као један од најбитнијих приоритета за решавање инфраструктуре у граду  почетком пролећа је почетак радова улице, Партизански пут у дужини од 1700 метара. У преговорима са Путевима Србије, градоначелник очекује реализацију пројекта у току грађевинске сезоне.

Please follow and like us:
Друштво