Завршни испит у августовском року ученици полажу у Змајевој школи

Завршни испит у августовском року реализује се 16. 17. и 18. августа. Коначни резултати биће познати 21. августа, док се упис ученика у средње школе у трећем уписном кругу врши непосредно у школи, у четвртак и петак, 24. и 25. августа 2023. године.

Домаћин ученицима из Пчињског округа који у првом року нису били у прилици да полажу завршни испит је школа Јован Јовановић Змај из Врања. Ученици, као и у јунском року, полажу тестове из Српског језика, Математике и из једног од пет предмета који ученик изабере са листе наставних предмета из природних и друштвених наука: Биологија, Географија, Историја, Физика и Хемија.

-Јуче су ученици полагали тест из матерњег, данас из математике, а сутра изабрани предмет. Јуче је на испиту било укупно десет ученика са територије града Врања, општина Владичин Хан и Сурдулица, а данас је испиту приступило пет ученика. Једина разлика је у томе што се сада тестови прегледавају ручно, а у јунском испитном року су се прегледавали електронским путем, каже директорка школе Милена Маринковић.

Завршни испит у авустовском року полажу само они ученици осмог разреда који из различитих објективних разлога нису приступили полагању у јунском року.

-Лако је, очекујем да положим и уписаћу смер кувар, каже Маријана Гмитров, ученица школе Иво Лоле Рибар из Сурдулице.

Коначни резултати завршног испита ће бити познати 21. августа, док се упис ученика у средње школе у трећем уписном кругу врши непосредно у школи, у четвртак и петак, 24. и 25. августа 2023. године.

Please follow and like us:
Образовање