Завршница шампионата у Првој футсал лиги Србије

Горан Јовић тренер КМФ „Врање

За фудбалере Клуба малог фудбала Врање, јесење прваке Прве футсал лиге Србије,  шампионат се приводи крају. Још два кола остала су до краја регуларног дела првенства. Након првенствених утакмица, очекује их полуфинале Купа Србије, које се игра у Новом Пазару 16.априла. О свему томе разговарали смо са тренером Врањанаца Гораном Јовићем.

Фудбалери КМФ „Врање“ протеклог викенда на свом терену били су домаћини екипи „Нови Сад“, коју су савладали убедљивим резултатом, 7:3. Међутим, крајњи резултат није прави однос снага, рекао је гостујући у нашем програму тренер Врањанца Горан Јовић.

-Екипа Новог Сада је трећа на табели, искусна екипа, која зна да игра футсал. Људи су имали много шанси у првом полувремену, код резултата 0:0. Имали смо и ми, али тај један гол, поготово други и трећи у другом плувремену када смо повели са 3:0 преломили су утакмицу, рекао је Јовић.

Први смо на табели, дужи временски период, остало је још два кола до краја, са екипом Палеж из Обреновца и Економцем из Крагујевца. Након тога следи плеј офф. То је сасвим друго такмичење , рекао је Јовић коментаришући утакмице које следе.

-Нема попуштања, морамо схватити утакмице озбиљно, безобзира на статус екипа на табели. 3 бода су нам прекопотребна. У последњем колу регуларног дела играмо са Економцем, екипом која се бори за опстанак. Ми другопласираној Лозници бежимо 3 бода, нама су потребна 4, како би осиуграли  прво место и да идемо у плеј – оф  са првог места, што се није десило никада до сада и ово је велики успех клуба, објашњава Јовић.

Причајући о Купу Србије, у којем су ,у нимало лакој утакмици, победили у Ивањици и том победом се пласирали у полуфинале, Јовић је додао:

-Прошле године се фајнл фор играо у Крагујевцу. Ове године је на распореду Нови Пазар. Учествујемо ми, Нови Пазар као домаћин, Лозница и ФОН. То су тренутно и најбоље екипе у Футсалу, уз Нови Сад и Винтер спорт из Ниша, који ће највероватније играти плеј офф. 19. априла су на програму полуфиналне уткмице. Оба меча се играју у Пазару. Екипе које буду победници играју одмах након два дана финале, 21.априла, за освајача Купа Србије.

Иначе, 21. марта је жреб за противнике полуфинала Купа. Како каже Јовић, безобзира ко им буде био противник, утакмица ће бити прави спектакл.

Please follow and like us:
Спорт