Заживело коришћење пензионерских картица

Пензионерска картица

Нове пензионерске картице почеле су да се користе од прошлог месеца. Према информацијама из Фонда ПИО, потписани су уговори са преко 700 фирми и установа  у којима могу да се користе попусти и бенефити уз пензионерску картицу.

Коришћење пензионерских картица је заживело. С обзиром на то да се ради о времешнијим суграђанима , којима дигитални свет није близак,  у томе ко одобрава попусте, помоћи ће им Удружење пензионера Града Врања.

-Удружење има намеру да скине са сајта списак са ким је све Фонд Пио склопио уговор на територији Града, да то поделимо председницима Месних организација и градским и сеоским, да тако приближимо пензионерима ко све даје попусте. Значи тај практични део реализације коришћења картица – каже Стојче Павловић, председник Удружења пензионера Града Врања.

Навику да користе старе пензионерске картице наши најстарији суграђани већ имају када је у питању превоз. На нове услуге и погодности полако се навикавају да користе и истичу да им много значи сваки  бенефит.

– Мени лично највише би значио попуст у апотекама, јер су старијима потребнији лекови него храна, јер зависимо од лекова. Нормално и храна, да буду ниже цене да може да се купи.

-За путовања, користићемо и за то где дозвољавају попуст. Дунав ако одобрава за осигурање кад путујемо на море у бање, било где кад путујемо, користићемо.

-Заинтересован сам био каква је ситуација са слушним апаратима и уверио сам се да продавци дају добре попусте на пензионерске картице.

Из Удружења саветују пензионере да користе картице, јер је то како кажу одличан гест државе да помогне најстаријима. За оне који не знају Градска Апотека и Дунав осигурање одобравају попусте. 

Please follow and like us:
Друштво