Здравственом центру Врање одобрено запошљавање 273 радника

Др Саша Ђорђевић, директор ЗЦ Врање

Поред реконструкције Опште болнице која је у току и набавке веома важних дијагностичких апарата, ЗЦ Врање ће ускоро добити и значајно кадровско појачање. Захваљујући разумевању Министарства здравља и Републичког фонда здравственог осигурања (РФЗО), врањско здравство ће добити још 273 радника који су били привремено ангажовани током пандемије коронавируса.

Недостатак кадрова је бољка која дуже време мучи врањско здравство, а најављена запошљавања која су одобрили Министарство здравља и РФЗО представљају велики помак у добром смеру, истиче директор ЗЦ Врање, др Саша Ђорђевић.

Биће ангажовано медицинско особље и помоћни радници, али не административни, истиче директор, већ техничко особље, радници на одржавању, спремачи, кувари и сервири.

– Знамо да треба ангажовати младе лекаре, ми ћемо примити 33 доктора медицине, примићемо неке специјалности, ангажоваћемо и средње особље са вишом и средњом стручном спремом, лабораторијске техничаре.

Али, џаба цела структура ако нема ко да вам помогне у помоћним пословима, па ћемо примити и доста помоћних радника, тако да се ради о укупном броју од 273 новоупошљена радника – прецизира др Ђорђевић.

Сви они су већ радили током пандемије ковида, тако да се ради о радницима са искуством који ће значајно допринети побољшању квалитета здравствених услуга.

Њихово запошљавање значи и својеврсно одавање признања за све напоре које су поднели у том тешком периоду за наше здравство.

Нови доктори медицине биће распоређени најпре у најфреквентнијим службама: у Медицини рада, општој пракси, Службама Хитне помоћи и збрињавања ургентних стања, где тренутно због недостатка особља пацијенти највише чекају.

– Неће бити изговора и могу да кажем да ћу бити јако строг према својим упосленима, јер са овим бројем нећемо толерисати никакву нељубазност.

Неће имати изговора ни помоћни радници, нити техничари и сестре, тако да ћемо ниво услуга подићи на највиши могући ниво – истиче директор ЗЦ Врање.

Нова запошљавања много ће значити пацијентима, али и за град у целини.

– Млади људи ће остати у свом граду, имаће ту своју егзистенцију, планираће породицу и тиме ћемо оплеменити овај град, то је оно што су препознали министарство и Влада Србије – указује директор ЗЦ Врање.

Ситуација са лекарима специјалистима ће бити знатније побољшана када се са специјализације и субспецијализације врати 55 доктора, а ускоро ће бити ангажована и два гинеколога који ће покрити упражњена места у Диспанзеру за жене, додаје др Ђорђевић.

Он напомиње и да је захвалан свим пацијентима на разумевању и стрпљењу које су показали у протеклом периоду.

Please follow and like us:
Друштво Здравље