Земунци чињеницама против Ђиласа манипулатора!

Фото:Србија данас

Гаврило Ковачевић каже да људи могу да промене адресу у Бирачком списку  оног тренутка кад званично документ о њиховој промени адресе из Полицијске управе дође у општинско Одељење за бирачка права.

Председник Странке слободе и правде, Драган Ђилас, након што су му грађани на последњим парламентарним изборима поручили шта мисле о њему и његовој политици, не престаје да преко лојалних медија износи лажи и неистине о демократичности изборног процеса.

Наводна крађа избора и бирачи увезени из Републике Српске је само једна у низу измишљотина Драгана Ђиласа.  Ђилас је на конференцији за медије рекао да је СНС пријавила 13 људи, на адреси на којој се налази телефонска централа.

Као доказ за своје тврдње, Ђилас је показао слику телефонске централе, на адреси Ауто-пут за Загреб 24ц, која подсећа на малу кућу.

Оно што је лидер прозападне опозиције прећутао новинарима, је чињеница да поменута адреса не обухвата само телефонску централу, већ и куће које се налазе непосредно поред ње, или у њеној околини.

Колико је Ђилас спреман далеко да иде у својим измишљотинама, само да би се дочепао фотеље и нанео огромну штету међународном угледу земље, контактирани су људи који живе на адреси  Ауто-пут за Загреб 24ц, а који су листом демантовали његове тврдње, за портал Србија данас.

Верица Глигорић каже да на поменутој адреси живи од 2000. године, када је купила кућу.

– Све ове године плаћам редовно рачуне који стижу на ту адресу. Ту сам, имам број на кући, има презиме на сандучету. Радила сам у Дому здравља у Земуну, увек сам се водила на овој адреси и никада је нисам мењала. Личну карту сам мењала, али ми иста адреса стоји. Нико се није селио, нити се досељавао. Отац, мајка и ја се ту водимо. Купили смо кућу од Драгана Митровића 2000. године – изјавила је Глигорић за наш портал.

Томислав Ивковић исто тако демантује Драгана Ђиласа, рекавши да нема никаквих новопријављених људи на тој адреси.

-Живим овде већ 20 година. Осим мене, супруге, сина, снаје и три унука, нико други није пријављен овде. Можете доћи лично на лице места да проверите. Ђилас измишља ствари које немају везе са животом. Нисмо ми криви што су они тако давали бројеве. Живим ту толике године, сад су променили име улице у Белих јасенова, али и даље добијамо рачуне на Ауто-пут за Загреб 24ц., каже Ивковић.

Небојша Митровић, огорчен писањем медија, каже да је староседелац и да је рођен на тој адреси.

– Нас четворо живимо на тој адреси, а то што је дат број кућици 24ц то је ненормално. То је општина урадила, али још пар кућа се води под тим бројем.

Кућица са телефонском централом је добила број 24ц не знам на основу чега. Толико су у крају измешани бројеви да ја као староседелац не знам која кућа је који број. Људи су живели и пре телефонске централе. Та улица је 90 одсто за СНС, а нас 10 одсто хоће да провуку сад кроз медије, који смо против СНС. То је болесно и треба да се каже Ђиласу да не износи то више – поручује Небојша Митровић за портал Србија данас.

Да речи саговорника нису без покрића, доказали су и тиме што су нам ставили на увид рачуне за струју, комуналије, телефонске услуге и др.

Што се тиче кућних бројева, наводи Ковачевић, иако је људима име улице промењено, они нису у међувремену променили документа, а могу да промене адресу у Бирачком списку тек оног тренутка кад званично документ о њиховој промени адресе из Полицијске управе дође у општинско Одељење за бирачка права.

– Њихова улица је сада Белих јасенова 1, али у свим личним документима, у свим рачунима које људи добијају, стоји адреса Ауто-пут за Загреб 24ц – напомиње председник општине Земун.

На питање како је дошло до тога да телефонска централа добије исти број, а налази се 100 метара удаљена од куће у Белих јасенова 1, Ковачевић одговара да је све то настало 1998. године.

– У то време је добила кућни број, али је тај број искоришћен само у пропагандне сврхе, да би се водила ова хајка против председника Вучића и СНС. Како су у општини и катастру, својевремено, одредили тај кућни број не знам, нико га не спори, али је чињеница да тамо не живе људи – наводи Ковачевић и прилаже Уговор о градњи централе из 1997. године.

Ковачевић, такође, истиче да је у последње четири године на територији општине Земун урађено преко 20 озбиљних пројеката у милионским износима и да се то најбоље види по асфалтираним улицама и по великим пројектима који се раде.

-Ми смо у контакту са људима, разговарамо са људима. Са многима од њих смо на телефонској вези, увек смо спреми да изађемо у сусрет. Не могу да им гарантујем да ћу све да урадим, али се трудимо да барем саслушамо људе, попричамо са њима и решавамо један по један проблем, рекао је Ковачевић.

На питање како на претходним изборима није било проблема са људима на „спорној“ адреси, каже да је опозиција изгубила изборе, а била је убеђена да ће их добити.

– Они су по неким истраживањима стајали боље него што су резултатски прошли. Међутим, грађани су својом одлуком изабрали. Добили смо исти дан људе и ко живи на којој адреси, копије рачуна за воду, струју, телефон, али и Решење о порезу, и свугде се те адресе воде на Ауто-пут за Загреб 24ц, рекао је Гаврило Ковачевић, председник Градске општине Земун за Србију данас.

Please follow and like us:
Политика