Житељи улице Филипа Филиповића добијају нову канализациону мрежу

Изградња канализационе мреже у улици Филипа Филиповића

Почели су радови у оквиру пројекта “Чиста Србија “ у улици Филипа Филиповића у Врању. Гради се нова канализациона мрежа у дужини од 180 метара, а биће реконструисани и делови водоводне и атмосферске мреже.

На звук машина у улици Филипа Филиповића окупио се велики број грађана. Почели су радови и житељи ове улице не крију задовољство због тога што ће добити нову канализациону мрежу.

Дотрајало је, то је стара мрежа,  сада када се стави пластика, то је век и свет, да се спасио једном.

Захваљујем се руководству Града Врања и због ових радова и због радова у улици Коче Рацина, јер сам после 40 година, доживела да добијемо тротоаре. Која год власт да је била, није било како треба. Сада сам задовољна.

Значиће много за све, за цело насеље, за ђаке који ту пролазе. Да буде боље, кажу житељи ове улице.

Већ другу годину реализује се капиталан пројекат “Чиста Србија“, који финансира Република, на територији Града Врања.  У Врању се гради преко 20 километара, а у окружењу још 120 километара канализационе мреже. Данас су почели радови у улици Филипа Филиповића.

-Дошла је и ова улица на ред, у дужини од 180 метара, просечна дубина је 3 метра. Постојећа фекална канализација замениће се новом укључиће се у даљи систем канализационе мреже и решити проблем овог насеља.  Поред изградње фекалне канализације, реконструисаћемо и део водоводне мреже- каже директор Водовода Марјан Станковић.

У овом делу Града и атмосферска канализација прави проблеме, јер је улица у близини реке. Директор Водовода Станковић каже да ће уследити и реконструкција  атмосферске канализације, како би се избегли проблеми који су до сада постојали.

Please follow and like us:
Друштво