„Златна фрула“ у Врањској Бањи

Управница Галерије Народног универзитета Јована Настић

Јавна установа „Народни универзитет“ организоваће мноштво догађаја у наредном периоду. За љубитеље фруле и ликовне уметности, издвајамо два , која ће бити реализована у петак 14. јуна.

Предстојећи викенд биће у знаку очувања српске традиције и изворног инструмента, фруле, која се чува од заборава захваљујући традиционалном такмичењу фрулаша под називом ‘’Златна фрула’’. Ова манифестација одржава се сваке године у  Врањској Бањи у присуству великог броја посетилаца, каже Јована Настић управница Галерије Народног универзитета.

-Међуокружно такмичење „Златна фрула“ биће одржано 14. јуна у Врањској Бањи. Организатори су ЈУ„ Народни универзитет“ и Управа Бање а покровитељ град Врање. Учествоваће преко 20  извођача из Пчињског и Јабланичког округа, а почетак је заказан за 18:00 часова , објашњава наша саговорница.

За љубитеље ликовне уметности Народни универзитет је припремио једну атипичну изложбу.

-Истог дана од 20:30 часова у Галерији Народног универзитета у Врању биће отворена изложба „Портрет и њени људи“ ауторке Александре Гедон . Ова уметница излаже први пут у нашем граду, али ће само отварање изложбе бити другачије од претходних, зато позивамо љубитеље ликовне уметности да нам се придруже у петак, каже Настићева.

Како сазнајемо, током лета биће још доста догађаја у оранизацији ЈУ’’Народни универзитет’’ у Врању.

Please follow and like us:
Друштво Култура