Златна значка проф. др Дејану Антићу

Златна значка проф. др Дејану Антићу
Златна значка проф. др Дејану Антићу

Проф. др Дејан Антић добитник је „Златне значке“ – највишег признања Културно-просветне заједнице Србије. Антићу је признање припало за несебичан, предан, дуготрајан рад и стваралачки допринос у ширењу националне културе. Признање је проф. др Дејану Антићу, историчару са Филозофског факултета у Нишу и државном секретару у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у техничком мандату, уручено у Народном позоришту у Београду.

Уручење Златне значке
Уручење Златне значке

Обраћајући се присутнима на церемонији уручења признања проф. Антић се захвалио водећим људима Културно-просветне заједнице Србије што су препознали његов национални рад и постигнућа.

-Изузетна је част бити међу великим именима наше културе, просвете и уметности који су поносни носиоци Златне значке – награде која се додељује пуних 48 година. Ово признање јесте сатисфакција за сва моја досадашња достигнућа, али и обавеза да још енергичније наставим борбу за очување нашег културног и националног идентитета, будећи успавано српство и преносећи млађим генерацијама историјску истину о страдању, али и о величини српског народа, истакао је Антић.

Истакнутим националним ствараоцима, просветним и културним радницима Златну значку са пратећом Повељом као трајан облик признања Културно-просветна заједница Србије је уз подршку Министарства спољних послова и Министарства културе Републике Србије ове године доделила 48. пут.

Лауреати
Лауреати
Please follow and like us:
Друштво