Змајева школа блиста новим сјајем

Новац за реконструкцију обезбедили град Врање и Министарство просвете

ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Врању ових дана слави Дан школе и 60 година од изградње садашње школске зграде. Након недавне реконструкције крова, инсталација и опремања учионице и сале за фискултуру, ученици јубилеј дочекују у много бољим условима за рад и боравак.

Након шест деценија, зграда ОШ „Јован Јовановић Змај“ је доживела темељну реконструкцију, тако да ученици ове школске године имају знатно боље услове за рад.

Средства за обнову су заједнички обезбедили град Врање, у износу од 17 милиона динара и Министарство просвете, са додатних 14 милиона.

Од руиниране зграде, створен је објекат у којем је уживање радити, истиче председник Школског одбора и наставник физичког васпитања, Светислав Стевановић.

– Последњих година су се нагло поправили услови за рад, почевши од реконструкције крова и фасаде.

Последње што смо урадили је замена инсталација у целој школи, унапредили смо инсталацију за интернет и савремену наставу, а поред тога је урађена и хидроизолација и громобран – каже Стевановић.

Он додаје да је посебно задовољан побољшањем услова за физичко васпитање, јер то сматра веома важним за целокупан развој сваког детета.

Нове генерације ученика се налазе под утицајем савремени комуникација и модерних технологија и по томе се разликују од својих претходника.

Данашња деца се више интересују за рачунаре и дигиталне уређаје, за шта су им, такође, обезбеђени услови у школи, него за физички развој, али је важно да се наставним програмом обезбеди довољно времена и простора, како би се правилно и физички развијали, указује Светислав Стевановић.

– Направили смо кров на фискултурној сали и уредили саму салу, као и већину учионица. Остало је да променимо ентеријер у још пар учионица како би услови за рад били заиста идеални – наводи Стевановић.

Наш саговорник наводи да се побољшање види на свим нивоима, тако да то показују и резултати на такмичењима, на којима ђаци „Змајеве“ школе имају све више успеха.

У оквиру прославе Дана школе, биће одржани ђачка приредба у понедељак, 27. новембра у сали Позоришта „Бора Станковић, као и спортска такмичења ученика.

Организовани су и ликовни и литерарни конкурси, а планирана су и гостовања ученика из других градских основних школа.

https://www.youtube.com/watch?v=z2Zam83rDjw
Please follow and like us:
Друштво Образовање