Змајевци – победници ‘’Пажљивкове смотре’’о финалном такмичењу

Ученици ОШ “Јован Јовановић Змај“ освојили су прво место на републичком такмичењу „Пажљивкова смотра“. Змајевци су већ други пут заредом победници овог занимљивог такмичења, које организује Агенција за безбедност саобраћаја. Малишани не крију узбуђење и радост због постигнутог успеха, за који су награђени лаптоповима.

На територији Републике Србије сваке школске године одржава се такмичење „Пажљивкова смотра“о правилном и безбедном понашању у саобраћају. У финале су се пласирали такмичари из Врања, Земуна и Мајданпека. Прваци из Змајеве школе су заблистали у финалу и освојили прво место на нивоу државе.Тамо су имали прилике да упознају нове другаре и покажу такмичарски дух. Поделили су своје драгоцено искуство које су стекли на такмичењу у разговору са нама.

-Моје мишљење на првом такмичењу је да смо добро одговарали и да ћемо победити. Правили смо грешке на другом, али највећи циљ ми је био да победимо на републичком такмичењу, поделио је са нама мишљење Алекса Ђорђевић, ученик ОШ “Јован Јовановић Змај“.

-Ја сам срећна и задовољна што смо победили и било нас је троје у екипи, наводи Лана Крстић.

-Освојили смо лаптоп и много сам срећан што смо победили, каже Илија Стојменовић.

-Била сам капитен тима и такмичили смо се на ‘’Пажљивковој смотри’’. Било је узбудљиво, надовезује се Нина Смиљковић.

И поред јаке конкуренције деца из нашег града су оправдала уложен труд учитеља који су их припремали.

-Веома сам срећна, задовољна и поносна на своје ученике и чланове екипе што смо победили на републичком такмичењу, истиче Љиљана Микић, учитељица ОШ „Јован Јовановић Змај“.

-Наредна година би требало да буде наша. Већ две године заредом освајамо прву награду и требало би да наредне године будемо домаћини  „Пажљивкове смотре“, изражава велику жељу учитељ ОШ „Јован Јовановић Змај“ Драган Накић.

Такмичење „Пажљивкова смотра“ је окупила ђаке из 26 школа у Србији. Смотра је један од добрих начина да се покаже деци како исправно учествовати у саобраћају. За победнике су обезбеђене вредне награде-лаптопови, као и едукативни и промотивни материјал.

Please follow and like us:
Образовање