Зорица Јовић: Очуваћемо углед Скупштине

Зорица Јовић, председница Скупштине Врања

Новоименована председница Скупштине града Врања, Зорица Јовић, гостујући у Јутарњем програму Радио телевизије Врање истакла је да ће се трудити да у наредном периоду очува углед Скупштине, поштујући принцип демократичности и моралне и законске норме.

На предлог Изборне листе „Александар Вучић – Врање не сме да стане“’ за председницу Скупштине града Врања изабрана jе Зорица Јовић, дипломирани економиста, која је у претходном периоду обављала функцију заменице градоначелника. Она је прва жена која обавља ову функцију.

-Бити на једној таквој функцији, једној таквој позицији, која има законодавну обавезу и законодавну тежину није лако, ни једноставно, али верујем да ћу уз подршку свих који су укључени у реализацију законске регулативе успети и на овој функцији и наравно да се захвалим Српској напредној странци која је предложила мене за председницу Скупштине града Врања. Прва жена, можда и то вуче неку додатну тежину, али уз сарадњу и подршку свих верујем да ће бити све како треба, каже Зорица Јовић, председница Скупштине града Врања.

Скупштину града Врања чини 65 одборника. Већину чине одборници окупљени око листе “Александар Вучић – Врање не сме да стане.“ Одборници са опозиционих листи такође су заузели своје место у највишем законодавном телу града Врања.

-Наравно, много је другачије у односу на претходни мандат, претходни период, али је тим пре и већи изазов да се чују и различита мишљења и да можда укрсте одборници своје погледе, предлоге, достигнућа, идеје. Е сада, моје виђење на опхођење појединих одборника према највишем законодавном телу је различито. Све то зависи од саме индивидуе какво ће опхођење имати према Скупштини и председништву, с тим што је рад Скупштине јасно прецизиран Пословником, све надлежности, обавезе и права, како одборника, тако и председништва, све је прецизирано у Пословнику, и сви ћемо се тога придржавати. Сви смо ми цивилизовани људи, сви се боримо за напредак града, верујем да ћемо имати међусобно уважавање и поштовање, прво према том званичном телу, а затим и једни према другима додаје Јовић.

-Циљ свих одборника треба да буде да заједно радимо највише на економском, али и сваком другом напретку града Врања, а све у интересу грађана Врања, који су нам дали подршку, нагласила је Зорица Јовић.

https://youtu.be/Ctsvm08BcMo
Please follow and like us:
Друштво