Вучић: ЗСО мора по Бриселском споразуму, Ахтисаријев план нас не занима

Председник Александар Вучић рекао је у обраћању јавности да је Србија спремна да ради на имплементацији предлога споразума о нормализацији односа Београда и Приштине до својих црвених линија. Подвукао је да у Охриду није потписао ниједан документ.

-Нисам потписао због неколико ствари, јер је Република Србија међународно правно призната, док Косово није. Не желим да правим међународно-правне споразуме са тзв. Републиком Косово. Као председнику, чак су и моје изјаве обавезујуће, и зато пажљиво бирам речи, каже Вучић.

За нас је битно да не зависимо само од добре воље Приштине, што је позитивна промена, већ и од онога колико смо ми спремни да одређене ствари урадимо – ту говорим о европском путу, рекао је Вучић.

Ахтисаријев план нас не занима, ЗСО мора да се формира по већ потписаним споразумима, поручио је председник.

Наредних дана ћу позвати на консултације ко хоће да дође, упутићу позив свима, најавио је Вучић.

-Биће и оних који ће желети да чују детаље о којима не могу да говорим јавно, рекао је председни.

Најавио је да ће ускоро разговарати са представницима српског народа на КиМ. Нада се да ће до јуна посетити и Косово и Метохију.

Председник Вучић најавио је да ће за 5.607 Срба и Рома на КиМ који примају државну социјалну помоћ Србије, та помоћ бити повећана са 11.000 на 20.000 динара, коју ће увећану примити за један и по до два месеца.

Please follow and like us:
Политика